Blast G2

vložení článku: 2008-04-22 10:07:44

aktualizace článku: 2008-04-22 14:31:01

EPP venkolet

Blast G2

Po 4 měsících od doby co mi Honza donesl do Turnova připravený výřezy a ostatní bižuterii se Blast konečně dočkal dodělání. Stal se nástupcem po totálně olítaným a rozpadajícím se Deproňákovi, takže chudák dostal i velkou část jeho vnitřností.
Stavba šla celkem dobře, jediný opruz na mě čekal při lepení křídel. Jedno bylo vyřezaný s větším prořezem a vůbec to na sebe nechtělo nějak sedět, takže mě s velkým úspěchem neminulo opakování lepení křídel, ale na podruhé už se docela povedlo. Na křídlech se mi povedl ještě jeden "bonus" a to udělat úkosy na křidélka pouze na křidélkách, takže je tam díra jak vrata a ještě se mi tam blbě lepily páčky (viz ty šílený dolepy kolem nich :-( ). Jó kdyby člověk myslel a nebo se líp díval jak to měl Honza nebo Martin vypadalo by to líp. No pro příště.

Povrchovka

Povrchovka byla zase nervová zkouška (no jako vždy). Rozhodl jsem se to napatlat vodouředitelnýma barvama Minicolor nanášel jsem válečkem. Barevný schéma je pro mou lenost stejný jako na Shiftym. Na EPP to ještě šlo, ale na depron (VOP a SOP) to byl porod. Naředěná barva na depronu udělala kapičky a ani za boha se nechtěla rozlít. Musel jsem jí tam nanášet neředěnou pomocí molitanu a na mírně obroušený povrch. No jsem rád, že mě to nenapadlo použít na depronovou halovku. Každopádně s válečkem jsem si taky užil. Nějak jsem ho blbě nasadil a sjel mi z držáku projel se po křídle a plnej barvy zakotvil na koberci. No hýkal jsem blahem, na válečku nalepenej bordel, na koberci flek a na křídle projetá trajektorie. Měl jsem na hodinu o zábavu postaráno, prvně vyčistit křídlo (což se úplně nepodařilo), pak koberec a ještě váleček.

Vybavení

Vybavení je převzané z Deproňáka. Pouze jsem dokoupil jedno servo (digitála PowerHD) na SOP a místo 2s použil 3s 1250. Zbylý serva jsou v tragickém stavu a VOP servo asi brzo vyměním za Waipointa 60 nebo zas toho digitála, kterej mě příjemně překvapil, je slušně rychlej bez vůlí vrací se přesně pouze drobně větší krok no uvidím časem.
Na motor jsem přes gumičkáč zatím pověsil GWS 11x4,7 SF. Tady budu muset ještě experimentovat s vrtulí, na 3s bych mohl jít možná na 10x4,3 a gumičkáč vyměnit za pevný unašeč. Byl jsem varován, že gumičkáč není nic moc, ovšem první let (kde sem si odpustil pády po ocase vybíraný plynem a prudší kopáče) nepotvrdil problém.

Motor:AC 28/7 - 30 D MK1
prozatím s gumičkovým unašečem
RegulátorTMM 1812-3s Expert
VrtuleGWS 11x4,3 SF
Serva:2x HS-55 - křidélka
1x HS50 - VOP (podmínečně s výstrahou)
1x HD 1581 HB - SOP
PřijímačRex 5+
Akumulátory3s 1250 25C
Váha???g

Let

Už se mi povedlo vybrat i trošku použitelný počasí a vyzkoušet Blasta v letu. Ze začátku byl trošku problém s tím, že jsem se snažil lítat dost pomalu a při rozbitém luftu z pozastromů to bylo docela páčkování. Taky výchylky na SOP se ukázaly jako brutální a model velmi ochotně poslouchal (až moc). Letadlo se ale chová velmi spořádaně, i když se utrhne tak je furt říditelné a poslouchá, několikrát jsem čekal, že to už položím, ale v poho se Blast nechal vyvést. V noži to je lahoda a ve visu se drží statečně i ve větru, kde ostrá a rychlá sop je příjemně poznat. Pohon se zdá být silný dostatečně, možná by mu slušela trošku rychlejší vrtule, jen je třeba odstranit vibrace (použil jsem starou vrtuli). Stejně tak budu muset pořešit výchylky na křidélkách, letadlo je teď na křidélkách jak F3A.



Zbylé obrázky v galerii
Blast01.jpg Blast05.jpg Blast15.jpg Blast03.jpg Blast07.jpg Blast11.jpg Blast09.jpg Blast12.jpg Blast14.jpg Blast04.jpg Blast06.jpg Blast10.jpg Blast02.jpg
HODNOCENÍ ČLÁNKU

Počet hodnocení: 0, průměrná známka je 0

1 2 3 4 5 kontrolní kód

Oznámkujte jako ve škole. 1 - nejlepší, 5 - nejhorší

DISKUZE

jméno: info:

kontrolní kód

ZPĚT

Copyright (c) 2006, Tomáš TICHÝ

created by: Radim Tichý